ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “TO ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ”

50728526_2017540068328229_5812017480876425216_o
0

Η τυχερή του διαγωνισμού είναι η ΘΩΜΑΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ. Το πρώτο μάθημα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Φλεβάρη και θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε με 50% έκπτωση (30 ευρώ το μήνα) χωρίς κλήρωση αν ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στο διαγωνισμό. Αυτή η τιμή είναι μόνο για τους διαγωνιζόμενους και γίνετε με την προοπτική να ανεβάσουμε το πνευματικό επίπεδο του κόσμου των media. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μπορείτε να μας στείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας στο info@akroasis.gr για την ενημέρωση σας σχετικά με τον νικητή και να κρατήσετε θέση γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Όσοι δεν καταφέρουν να μπουν σε αυτό, με το mail που θα στείλουν θα πάρουν σειρά προτεραιότητας για το επόμενο. Ευχαριστούμε

Σας ενημερώνουμε οτι σύντομα θα ξεκινήσει μια σειρά ανοιχτών διαλέξεων στο χώρο μας με θέμα το θέατρο σε σύνδεση με την ψυχή και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν και να συμμετέχουν στην κουβέντα. Φυσικά δε θα γίνονται ασκήσεις όπως στο σεμινάριο αλλά μαζί μας θα παρευρίσκονται κι άλλοι άνθρωποι από το χώρο του θεάτρου, της ψυχολογίας-ψυχιατρικής και συγγραφείς, επιστήμονες ακόμα και υπνωτιστές που θέλουν να αναπτύξουν μαζί μας ένα μοντέλο σχολείου αφύπνισης.

Για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δράσεις του Akroasis.gr αλλά και όλης της Ελλάδας πάνω στα θέματα των τεχνών γραφτείτε στο newsletter του site μας και ακολουθείστε τις σελίδες μας Akroasis & Akroasis Theatre and Art bar η γίνετε μέλος της ομάδας μας ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ όπου μπορείτε να επικοινωνείτε με ανθρώπους που έχουν να μοιραστούν την εμπειρία του σεμιναρίου μας μαζί σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

“Υπάρχει ένα μικρόβιο μέσα μας που μας καταστρέφει όλους. Είναι η φοβία που εκδηλώνεται την ώρα που δεν πρέπει, την ώρα εκείνη της μεγαλύτερης ευτυχίας μας και καταλήγει πολύ συχνά να μας καταστρέφει τη ζωή. Μας προβάλει τη δυστυχία σαν σε οθόνη σινεμά την ώρα που εμείς πλέουμε στα πελάγη της απέναντι όχθης. Η εικόνα καρφώνεται στο νου μας και έτσι προκαλούμε την καταστροφή μας. Αυτή είναι λοιπόν η δύναμη της σκέψης. Πως όμως μπορεί να είναι δυνατόν η σκέψη να ορίζει τη ζωή μου αν εγώ δεν μπορώ να ορίσω τη σκέψη μου? Και εδώ είναι που χρειάζεται να μάθει ο άνθρωπος να γίνετε κυρίαρχος των σκέψεων που εκδηλώνονται στο κεφάλι του.”

Ένα σεμινάριο για την ανάγκη της καθαρότητας του μυαλού και της ψυχής του ανθρώπου και πως να τη διατηρούμε σε ισορροπία μέσα από τεχνικές μεγάλων δασκάλων από ολο τον κόσμο.

” ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ “

Το θέατρο αν και αποτελεί συνειδητή ψευδαίσθηση, τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για τους θεατές ως τελικοί αποδέκτες και κριτές του, εκλαμβάνεται ως αληθινό, μέσα σ’ ένα αμφίδρομο επικοινωνιακό παιχνίδι, μεταξύ πομπού και δέκτη κάτι που βοηθάει στην ανάταση της ψυχής για όσο διαρκεί αλλά και μετά αφού το μυαλό και η ψυχή ξεκουράζεται μέσα από το ταξίδι των ψευδαισθήσεων εφόσον το υποσυνείδητο δεν μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το παραμύθι.

Γράφει η Βασιλεία Δημηνίδου:

“Κάντε ένα πείραμα. Ένα πείραμα για να καταλάβετε ποσό άδικοι ήταν η γονείς μαζί σας. Άθελα τους βεβαία. Κλείστε τα ματιά και ξεχάστε τους. Έχετε έρθει σε αυτό τον κόσμο χωρίς γονείς, χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα, τίποτα. Μην τρομάζετε. Είστε ακόμα παιδί. Μικρό παιδί. Τα παιδιά δεν τρομάζουν. Έχετε δει κανένα να έχει αίσθηση κίνδυνου? Λοιπόν αφεθείτε. Δείτε τον εαυτό σας να έχει έρθει σε ένα κόσμο άγνωστο χωρίς να έχετε πάρει καμία πληροφορία για αυτόν. Πως αισθάνεσαι? Αν είστε φοβισμένος είστε εξαρτημένος ακόμα από τις φράσεις των γονιών σας. Σας ακολουθούν παντού ακόμα και μπορεί και για πάντα αν δεν αλλάξετε ταχτική. Αν αισθάνεστε αγαλλίαση είστε έτοιμοι να πλάσετε έναν νέο δικό σας κόσμο από την αρχή, όπως ακριβώς τον έχετε ονειρευτεί. Ξεκινήστε από αυτή την κατάσταση του εαυτού σας. Το νήπιο που δεν έχει γονείς και δασκάλους να του επιβάλουν την τάξη. Άκου τάξη! Ποιος ορίζει την τάξη?”

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ:

Ένας ηθοποιός ζει σχεδόν όλη του τη ζωή “σαν” πάνω στη σκηνή. Περνά τις καταστάσεις που του έρχονται σαν να παίζει ρόλους, ρουφά την ενέργεια, τις δονήσεις από τις εμπειρίες του και τις μεταφέρει στη σκηνή, μπερδεύει τα αισθήματα με τις αισθήσεις, ανακατεύει την αλήθεια με το ψέμα, είναι συνέχεια δυο άνθρωποι σε ένα, είναι ο ρόλος κι ο ίδιος ο άνθρωπος ως ρόλος, μαθαίνει να ζει πολλές ζωές ταυτόχρονα, μαθαίνει να κατευθύνει τις ζωές του, τα αισθήματα του, μαθαίνει να αντιστέκεται σε αυτά και να αφήνετε όταν πρέπει, μαθαίνει να μαθαίνει από τον εαυτό του, να διδάσκεται από τους άλλους, από τη ζωή, από το θάνατο. Είναι υποχρέωση του να μαθαίνει, να ακολουθεί πάντα το δρόμο του καλλιτέχνη χωρίς να παρεκκλίνει. Είναι σημαντικό να θυμάται ότι ο ηθοποιός ποιεί ήθος και να μην υποκύπτει σε ανήθικες προτάσεις γιατί έτσι δεν θα είναι η αλήθεια του. Και η αλήθεια για έναν ηθοποιό είναι η καθαρότητα της ψυχής του. Είναι λοιπόν για την ψυχή του ηθοποιού φορτίο που δε θα έπρεπε να κουβαλά.

Το όργανο που χρειάζεται για να παίζει είναι η ψυχή του και πρέπει να είναι απαλλαγμένη από βάρη και το μυαλό του απαλλαγμένο από σκέψεις. Δεν είναι εύκολο αλλά ο ηθοποιός είναι απαραίτητο να ξέρει να αδειάζει την ψυχή και το μυαλό του για να μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους ρόλους που καλείτε να υποδυθεί. Να μπορεί να αφήνει τον εαυτό του στο καμαρίνι όταν βγαίνει στη σκηνή, να θυμάται αμυδρά ποιος είναι για να έχει τον αυτοέλεγχο και να μην χάσει το δρόμο της επιστροφής. Γιατί το ψέμα από την αλήθεια χωρίζει μια λεπτή γραμμή, κι εκεί ενδιάμεσα συναντάς την τρελά. Κι όταν τη συναντάς καλό είναι να μένεις για λίγο, για λίγο όμως πριν την επιστροφή γιατί εκεί βρίσκεται κι η αλήθεια του ρόλου. Κι αυτή η μνήμη είναι για το κορμί, το μυαλό και την ψυχή του ηθοποιού θησαυρός. Η υποκριτική είναι κυρίως εν συναίσθηση. Γι΄αυτό είναι τόσο σημαντική η ψυχή του ηθοποιού να διατηρείτε καθαρή και απαλλαγμένη απο κάθε βάρος. Για την ένωση αυτή που καλείτε να αποδώσει στους θεατές του, και που δεν μπορεί να ξεγελάσει με τεχνικές και φτηνά τερτίπια.

Η άλλη σημαντική κατάσταση που πρέπει να γνωρίζετε είναι να διατηρείτε σε αρμονία νου και σώμα. Θέλω να πω ότι όπως το μυαλό είναι ήρεμο έτσι και το σώμα θα πρέπει να ακολουθεί. Αν αισθάνεστε μπλοκαρίσματα δεν λειτουργεί ούτε το μυαλό σωστά. Όπως και αν το μυαλό σας είναι σε κατάσταση τρέλας και το κορμί αρχίζει να αντιδρά. Γιατί η αρμονία είναι αυτή που δίνει την ισορροπία της πληρότητας και της χαράς που είναι απαραίτητη για την ψυχική σας ηρεμία και τη σωματική υγεία. Η ψυχή όμως είναι το κέντρο, χωρίς ψυχή δεν υπάρχει κορμί, χωρίς κορμί όμως υπάρχει ψυχή. Το κορμί του ηθοποιού είναι το μέσω, το ρούχο, το λούσο, αλλά η ψυχή είναι το σώμα του αληθινού καλλιτέχνη. Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικό το ρούχο, αλλά «λούσο” είναι το κορμί που κινείτε πάνω στη σκηνή και τραβάει τα βλέμματα, το ¨σώμα¨ είναι η ψυχή του καλλιτέχνη. Η ψυχές είναι αθάνατες, κι είναι ένα, όλες τις ψυχές τις χωρίζει το κάθε σώμα, αν είμαστε άυλοι η ψυχή μας είναι ένα με τις άλλες ψυχές, άρα ο άνθρωπος μπορεί στην ψυχή του να φέρει κάθε συναίσθημα γιατί είναι εκατομμύρια ψυχές σε ενα σώμα δανεικό. Ο ηθοποιός καλείτε να το φέρει αυτό το συναίσθημα σαν μνήμη. Κι αυτό για την ψυχή είναι μια φυσική κατάσταση. Γι΄αυτό κι η ψυχή του ηθοποιού ξεκουράζεται μέσα στην διαδρομή του.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να γίνουμε όλοι δάσκαλοι του εαυτού μας, να δούμε το μέσα μας, να ανοίξει η πύλη και τα δάκρυα να γεμίσουν φως την ψυχή μας, τα συναισθήματα χαράς, θυμού η λύπης να εκφραστούν απελευθερώνοντας την ψυχή από την συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή για την εύρεση του κάθε ρόλου. Γι’ αυτά όλα θα εξασκηθούμε μέσα από τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, δυναμικός διαλογισμός του Osho, του Θεάτρου Νο, αλλά και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής μεγάλων δασκάλων όπως ο Stanislavski k Στέλλα Άντλερ.

Με ασκήσεις συγκέντρωσης, μεγάλης έντασης και χαλάρωσης, ενα εφόδιο για ολόκληρη τη ζωή του καλλιτέχνη που θα τον φέρει πιο κοντά στο να γνωρίσει τον εαυτό του και τα όρια του. Αυτό το σεμινάριο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ηθοποιούς, μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας, για την γαλήνη της ψυχής του. Θα παίξουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε και θα μιλήσουμε σε μια γλωσσά άγνωστη που θα μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας. Θα γεμίσουμε με φως και αγάπη κι ετσι ο κόσμος μας θα αλλάξει .

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΗΜΗΝΙΔΟΥ

Η Βασιλεία Δημηνίδου, είναι βραβευμένη ηθοποιός, συγγραφέας θεατρικών έργων και σεναριογράφος. Έχει το Akroasis.gr, μια πλατφόρμα για την ανάδειξη καλλιτεχνών που ασχολείται με casting και προώθηση παραστάσεων και το ομώνυμο Akroasis Theatre & Αrt Bar που λειτουργεί και σαν εργαστήρι όπου παραδίδονται μαθήματα υποκριτικής, διαλογισμού και αυτογνωσίας. Έχει σπουδάσει στην Δραματική σχολή “Αρχή” και “Ίασμος” Βασίλη Διαμαντόπουλου με υποτροφία και αποφοίτησε με πτυχίο απο το υπουργείο πολιτισμού με άριστα. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην τέχνη της υποκριτικής όπως και μεταφυσικής, μέθοδο Stanislavski, ψυχολογικό δράμα (ψυχόδραμα), σωματικό θέατρο όπως και τεχνικές δυναμικού διαλογισμού OSHO, θεάτρου Νο, Theta Healing, Κλινική Ύπνωση, Υπνοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία κ.α. Η Βασιλεία Δημηνίδου έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως το Β. Κατσικονούρη, το Μπάμπη Σπανό, το Γ. Φαλκώνη, τον Κ. Ανταλόπουλο κ.α. αλλά έχει παρουσιάσει και δικά της έργα από τα οποία ένα από αυτά έχει βραβευτεί και παρουσιαστεί στο Ι. Κακογιάννη όπως ¨ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ¨ / MARILYN MONROE: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ¨/ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Κ.Α. Γνωστή και απο το σεμινάριο της “ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ” που πραγματεύεται την υποκριτική μέσα απο την αυτογνωσία.

Κύκλος σεμιναρίου 5 μήνες. Μια φορά την εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη για 2,5 ώρες (5:30 -8:00)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους καλλιτέχνες αλλά και κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Αν προκύψει κάτι σε οποιαδήποτε μορφή από την συνάντηση αυτή ενδεχομένως να παρουσιαστεί στη σκηνή του θεάτρου μετά το τέλος του σεμιναρίου. Για οτιδήποτε άλλο στείλτε μας το αίτημα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε.

Έναρξη Τετάρτη 12 Φλεβάρη και ώρα 5:30 μ.μ. ημέρα γνωριμίας και ΕΓΓΡΑΦΗΣ

12 Φλεβάρη 2019 – 1 Ιουλίου 2020

Κόστος: 60 ευρώ το μήνα και 35 ευρώ σε ανέργους και φοιτητές δραματικών σχολών με κάρτα και 35 εως 50% έκπτωση στους συμμετέχοντες διαγωνισμών

Κύκλος σεμιναρίου 5 μήνες. Μια φορά την εβδομάδα για 2,5 ώρες

Δίνετε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Επιπλέον θα δοθεί μια υποτροφία όπως σε όλα τα σεμινάρια που διοργανώνει το Akroasis μετά από ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Αποστολή βιογραφικών και δηλώσεις συμμετοχής στο vasiliakroasis@gmail.com η στο 6972211180 και στο 2105320601

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Συνέντευξη της ηθοποιού:

Κυψέλης 15, Αθήνα (Σταθμός ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Τηλ.: 2105320601 & 6972211180

website | facebook Akroasis | facebook Akroasis Theatre & Bar

https://www.facebook.com/groups/Akroasisdream/

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψηφοφορίας: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.