“ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ” Θεατρικές δράσεις και γιόγκα για παιδιά όλων των ηλικιών στο θέατρο Akroasis”

ballet-1030921_1280
0

Θέατρο για όλους, θέατρο μέσα από το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, τη γιόγκα! 

To Akroasis Theatre στην Κυψέλη με μια ικανή ομάδα δασκάλων τα Σαββατοκύριακα γίνεται ένας πόλος έλξης για όλη την οικογένεια.  Σε ένα ζεστό καθιστικό που σε παραπέμπει σε ταινία εποχής, οι γονείς μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν τον καφέ τους καθώς οι δάσκαλοι, απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά τους στην ξεχωριστή κεντρική αίθουσα του θεάτρου μέσα από πολλαπλές τεχνικές και δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και Γιόγκα, παιχνίδια ρόλων και ιστορίες-παραμύθια με σκοπό το άνοιγμα των εκφραστικών τους μέσων αλλά και του λόγου δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα χαρακτήρα στο παιδί έτοιμο να αντιμετωπίσει αύριο δυναμικά τη ζωή.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Σάββατο: 11:00-12:30 θεατρικό εργαστήρι παιδιών 5 έως 11 ετών, με την Θεατροπαιδαγωγό-ηθοποιό Ι. Κυρίτση (κόστος συμμετοχής 35 ευρώ το μήνα και 30 αν είναι 2 αδέρφια )

Σάββατο: 12:30-2:00 θεατρικό εργαστήρι εφήβων 12 έως 17 ετών με την Θεατροπαιδαγωγό-ηθοποιό Ι. Κυρίτση (κόστος συμμετοχής 35 ευρώ το μήνα και 30 αν είναι 2 αδέρφια)

Σάββατο: 5:30-6:30 θεατρική γιόγκα παιδιών 4 έως 11 ετών με την Παιδαγωγό-ηθοποιό-δασκάλα γιόγκα Σταυρούλα Καρτσακλή (κόστος 35 ευρώ το μήνα και 30 αν είναι 2 αδέρφια )

Σάββατο: 6:30-7:30 θεατρική γιόγκα εφήβών 12 έως 17 ετών με την Παιδαγωγό-ηθοποιό-δασκάλα γιόγκα Σταυρούλα Καρτσακλή (κόστος συμμετοχής 35 ευρώ το μήνα και 30 αν είναι 2 αδέρφια )

Κυριακή: 11:15-12:30 θεατρικό παιχνίδι-δημιουργική απασχόληση για παιδιά 4 έως 11 ετών με την εμψυχώτρια- ηθοποιό Έυη Καραδήμα (κόστος συμμετοχής 30 το μήνα και 25 αν είναι 2 αδέρφια)

Οι εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο εκτός τους 2 μήνες του καλοκαιριού Ιούλιο-Αύγουστο εφόσον λειτουργεί το τμήμα.

Μεμονωμένα τα μαθήματα 10€ η συμμετοχή για κάθε παιδί ή 8€ αν είναι δύο αδερφάκια.

 

Γράφει η Kυρίτση Ιωάννα: 

Το εκπαιδευτικό δράμα βοηθά τα παιδιά να εμβαθύνουν στις ανθρώπινες συμπεριφορές και να διδαχτούν από αυτές! Μαθαίνουν να γίνονται ενεργά μέλη μιας ομάδας, να επικοινωνούν, να μοιράζονται, να ακούν τις απόψεις των άλλων και να εκφράζουν χωρίς ντροπή ή δειλία τις σκέψεις τους. Μπαίνοντας σε ένα ρόλο αντιμετωπίζουν τα γεγονότα από απόσταση κι αξιοποιούν τη γνώση και τη φαντασία τους για να αντιμετωπίσουν διλήμματα.

Αποκτούν αισθητική καλλιέργεια, αλλά και αυτοέλεγχο, ενώ κατανοούν τη συμβολική έκφραση!
Ανακαλύπτουν πώς να αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφράζουν αβίαστα τα συναισθήματά τους. Καταπιάνονται με τη σημασία των πράξεων κι όχι με τις πράξεις αυτές καθ’ αυτές.
Ο θεατρικός σχεδιασμός, συνήθως βασίζεται σε κείμενο λογοτεχνικό, θεατρικό ή ειδησεογραφικό το οποίο εστιάζει σε ένα κοινωνικό θέμα. Οι μαθητές μπαίνουν σε ομαδικούς ρόλους, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την ατομικότητά τους και προσφέρεται η δυνατότητα σε κάθε μαθητή να εκφράζει μία διαφορετική οπτική της προσωπικότητας του ίδιου χαρακτήρα.

Γράφει η Σταυρούλα Καρτσακλή:

Η Yoga ως ολιστικό σύστημα εκγύμνασης δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους και τις δυνατότητες του. Να αντιληφθούν τη σημασία της αναπνοής, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και να αποφορτίσουν εντάσεις και άγχη μέσω της χαλάρωσης. Ο συνδυασμός των παιδαγωγικών τεχνικών με τις τεχνικές του θεάτρου και τη yoga εμπλουτίζουν τη φαντασία, την κριτική ικανότητα, την παρατηρητικότητα και τη μνήμη.  Μέσα σε μια βιωματική ιστορία τα παιδιά μαθαίνουν να είναι δημιουργοί, να αυτοσχεδιάζουν και να επενεργούν πάνω στα γεγονότα, καλλιεργώντας τις αξίες και τα ιδανικά, σημαντικά εφόδια για τη διάνθιση της προσωπικότητας τους.

Γράφει η Ευη Καραδήμα: 

Το παιδί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι καλλιεργεί την φαντασία του, μαθαίνει να συνεργάζεται, να κοινωνικοποιείται, αποκτά κριτική σκέψη, αναπτύσσει τη σωματική του έκφραση και καλλιεργεί τον λόγο του.  Το θεατρικό παιχνίδι αποτελείται από θεατρικές ασκήσεις γνωριμίας, ενεργοποίησης, συγκέντρωσης, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης, παντομίμας και χαλάρωσης. Το χαμόγελο, η αποδοχή της διαφορετικότητας του κάθε παιδιού,η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της χαράς και η εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου είναι ο στόχος του κάθε μαθήματος. Ο εμψυχωτής-δάσκαλος ακολουθεί τα παιδιά, δεν τα ελέγχει άρα είναι ένα μάθημα μέσα στα πλαίσια παιχνιδιού και όχι αυστηρού διδάγματος.

Τα μαθήματα ξεκινούν από το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 από τις 5:30 με το απογευματινό πρόγραμμα 

 

Kυρίτση Ιωάννα (ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Θεατροπαιδαγωγός-ηθοποιός. Απόφοιτη δραματικής σχολής Άκη Δαβή – Θέατρο Αλκμήνη. Απόφοιτη
Eργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα (Ξένια Καλογεροπούλου). Μέλος του Πανελλήνιου Δίκτυου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συνεργάτης Kέντρου Ενδυνάμωσης Επίκεντρο-Actionaid Θεατροπαιδαγωγικά Εργαστήρια με παιδιά 10-12 ετών και εφήβους.

Σταυρούλα Καρτσακλή (ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού με ιδιαίτερες γνώσεις στη διερευνητική δραματοποίηση και στον αυτοσχεδιασμό, Απόφοιτη Ανωτέρας δραματικής σχολής,Hatha Yoga Instructor Alliance 200h και kids 90h, VYASA diploma (eight limbs of Raja Yoga), Rishikesh, India Lead Teacher Trainer of Yoga and Budo children’ s yoga/ Registered Yoga Teacher (RYT) with Yoga Alliance, which acknowledges the completion of a yoga teacher training with a Registered Yoga School (RYS) RCYT &YACEP Yoga Alliance (U.S.A.) / E-RYT 200h Yoga Alliance (U.S.A)

Ευη Καραδήμα (ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ) 

Πτυχιούχος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής «Ίασμος»του Βασίλη Διαμαντόπουλου

Πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι νοσηλευτικής.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

16 χρόνια κλασικός και μοντέρνος χορός με υποτροφία στη σχολή χορού του Λεωνίδα Ντε-Πιαν.

·         Μαθήματα τραγουδιού με τον Θανάση Νικόπουλο.

·         4 χρόνια funky jazz,σύγχρονος,commercial,hip-hop στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού.

 

Δίνετε βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] η στο 2105320601 και στο 6972211180

Για εκπαίδευση δασκάλων θεατρικής γιόγκα επικοινωνήστε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: 

¨ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ¨ Εργαστήρι υποκριτικής με τη Μαρία Χελιδώνη και την Βασιλεία Δημηνίδου 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψηφοφορίας: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.