ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ

 

Ησύχασε… τίποτα δεν μπορεί να ταράξει αυτή τη στιγμή σου αν δεν του το επιτρέψεις εσύ…

Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από την θέλησή σου να παραμείνεις ζωντανός. Και ζωντανός είσαι μόνο στο παρόν. Δεν χρειάζεται να κατακτήσεις τίποτα. Ησύχασε. Γιατί απλά σου ανήκουν τα πάντα. Ότι εμπεριέχει ένα σπουδαίο τίποτα. Είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Ησυχία… Μόνο στη σιωπή του νου σου μπορείς να τη συναντήσεις… και εκεί θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το τίποτα. Ένα τίποτα τόσο σπουδαίο όσο δεν είχες ποτέ φανταστεί… Μπορείς να αποκτήσεις επίγνωση του αληθινού σκοπού της ζωής σου εν ζωή αλλά μόνο όταν είσαι σε θέση να παρατηρείς τον εαυτό σου. Διαφορετικά πιστεύεις ότι ο σκοπός της ζωής σου είναι οι επιθυμίες σου.

Κάθε επιθυμία σου είναι ένα μοτίβο του μυαλού σου που σε κοροϊδεύει συνεχώς με σκοπό να σε κάνει να πιστέψεις ότι αυτό που είσαι είναι αυτό που θέλεις να κατακτήσεις η αυτό που έχεις ήδη κατακτήσει. Κάθε επιθυμία μας φτιαχτεί ένα σύμπλεγμα στον εγκέφαλο μας που επαναλαμβάνει τα μοτίβα μας. Για να απαλλαγείς από αυτή τη φυλακή των επιδιώξεων που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου πρέπει πρώτα να πεθάνεις εν ζωή. Για να απελευθερωθείς από το σώμα σου πρέπει να μπορείς να το εγκαταλείψεις. Για να μάθεις ποιος είσαι, πρέπει πρώτα να ξεχάσεις ποιος είσαι. Πρέπει να εμπιστευτείς τη ροή.

Κοίτα τη θάλασσα… Τα σύννεφα, τα δέντρα και θα καταλάβεις την τελειότητα του σύμπαντος. Γιατί τίποτα στη φύση δεν πάει κόντρα στην φύση του παρα μόνο ο άνθρωπος. Όταν φυσάει τα δέντρα γέρνουν προς την πλευρά που τα πάει ο άνεμος. Τα κύματα χορεύουν στο ρυθμό του ανέμου. Το σώμα σου όταν πεθαίνει γίνεται λίπασμα για τη γη που γεννά το δέντρο και σου δίνει τον αέρα για να μπορείς να ανασαίνεις, όλα είναι φτιαγμένα τέλεια. Ο άνθρωπος έχει αποκοπεί από τη φύση του, γι’ αυτό τρομάζει με τη ζωή.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ” ΤΗΣ Β. ΔΗΜΗΝΙΔΟΥ

Share on

Άρθρα

Εγγραφή Στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις