“Compartments Dance Project”

unnamed (3)
0
Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project, το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε βαγόνια τρένου, που παρουσιάζουν η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη, μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή χορευτών και χορευτικών ομάδων και τη ζεστή υποδοχή του κοινού, προχωρούν φέτος στην 4ηδιοργάνωσή του από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, εμπνέονται από την «ιδιωτική» ατμόσφαιρα του New Wagon και τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) και δημιουργούν τις προσωπικές τους performances, σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών.

Παράλληλα, οικειοποιούνται και αναδεικνύουν κάθε βαγόνι και κάθε γωνιά της Αμαξοστοιχίας, δημιουργώντας απρόβλεπτους παραστασιακούς χώρους και πρωτότυπες κινησιολογικές και χορευτικές συμμείξεις.

Στα αντισυμβατικά αυτά σκηνικά περιβάλλοντα, καταργείται η παραδοσιακή σχέση του θεατή με τον χορευτή, ερεθίζεται η φαντασία και δημιουργούνται πρωτοποριακά projects σύγχρονου χορού, που επαναπροσδιορίζουν το κινησιολογικό στοιχείο, υπερβαίνουν κάθε συμβατικό κανόνα θέασης και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες. Η δεκαπενθήμερη διάρκεια του Φεστιβάλ προσφέρει την ωρίμανση των performances, μία δημιουργική και καρποφόρα όσμωση μεταξύ των καλλιτεχνών και ταυτόχρονα αποτελεί αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο στο Ρουφ και έναυσμα για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Τα θέματα που απασχολούν τους νέους χορευτές είναι κυρίως διαπροσωπικά. Διερευνούν τη διαμόρφωση και την εξέλιξη των ανθρωπίνων σχέσεων, την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, τα στερεότυπα της καθημερινότητας, την ελευθερία της έκφρασης, την αυτογνωσία, το αδιέξοδο της μοναξιάς και την αναγκαιότητα της συλλογικότητας. Εκφράζουν όμως και πολιτικοκοινωνικές και οικολογικές ανησυχίες.

Χορευτικές performances φιλοξενούνται και φέτος στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου με αναβαθμισμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Όλες οι performances παρουσιάζονται καθημερινά, μεταξύ 7.30 μμ και 11.00 μμ, από την Κυριακή 15 (ανοιχτή γενική δοκιμή) έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από 7.00 μμ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

ΧΩΡΟΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 (κατά τις ημέρες και ώρες του Φεστιβάλ)
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Parking & Wi-Fi

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
https://instagram.com/ToTrenostoRouf

Επικοινωνία:

Δέσποινα Ερρίκου, τηλ. 6944613607, e-mail: errikou@eexi.gr
Ράνια Παπαδοπούλου, τηλ. 6955005859, e-mail: ran.papadopoulou@gmail.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψηφοφορίας: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Η γνώμη του Κοινού

Δεν έχουν καταχωρηθεί κριτικές κοινού γι' αυτήν την παράσταση. Αφήστε εσείς την πρώτη !

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.