Ο όρος ύπνωση προέρχεται από τη συντόμευση του όρου «νευρο-υπνωτισμός» που εισήγαγε ο Σκοτσέζος χειρουργός Τζέιμς Μπρέιντ (James Braid) το 1843.

Η ύπνωση είναι μια απόλυτα ασφαλή θεραπεία για να αλλάξουμε (διορθώσουμε) τις ασυνείδητες συμπεριφορές μας ώστε να αλλάξει και η πραγματικότητα μας. Ολα τα αποτελέσματα μας προέρχονται από αυτές τις συμπεριφορές που δεν μπορούμε να αλλάξουμε σε συνειδητό επίπεδο. Η ύπνωση δεν είναι η κατάσταση μιας βαθιάς κατάστασης ύπνου αλλά μπορεί να συγκριθεί με εκείνο το διάστημα αμέσως μόλις ξυπνήσουμε ή λιγο πριν μας πάρει ο ύπνος. Η ύπνωση χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του πόνου, την κατάθλιψη, τις διαταραχές άγχους (π.χ. φοβίες, κρίσεις πανικού, μετατραυματική συνδρομή), τη διακοπή επιβλαβών συνηθειών και την ψυχοσωματική ιατρική άλλα σε συνδυασμό και με άλλες τεχνικές ενεργειακής ψυχοθεραπείας όπως το pranic healing, δίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πολλά ψυχολογικά και ιατρικά προβλήματα. Η υπνοθεραπεία είναι ένας απόλυτα ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Ο θεραπευόμενος μπορεί να αισθάνεται ήσυχος με τον θεραπευτή του αφού πριν από κάθε ύπνωση προηγείται κουβέντα που δημιουργεί ανάμεσα τους μια αίσθηση οικειότητας και παράλληλα εμπιστοσύνης.

Η ύπνωση είναι ένα δυνατό εργαλείο αλλά δεν μπορεί με μια συνεδρία να αλλάξει τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο υποσυνείδητο μας. Αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τον εντοπισμό του κάθε προβλήματος θα χρειαστεί ο θεραπεύομενος να δουλέψει σύμφωνα με την καθοδήγηση του θεραπευτή του για να υπάρχουν πραγματικά αποτελέσματα. Αυτό το πετυχαίνουμε ακούγοντας καθημερινά ένα ηχητικό που έχει σχεδιάσει ο θεραπευτής για τον κάθε θεραπεύομενο ξεχωριστά όταν βρίσκεται σε εγκεφαλικά κύματα θήτα, δηλαδή λίγο πριν τον ύπνο. Συνήθως για κάθε πρόβλημα απαιτείται να γίνεται ξεχωριστή η κάθε ηχογράφηση και ο αριθμός των συνεδριών όπως και το κόστος είναι ανάλογο των θεμάτων που έχουμε να δουλέψουμε. Η διακοπή μιας κακιάς συνήθειας όπως το κάπνισμα ας πούμε δεν μπορεί να θεραπευτεί χωρίς την εστίαση στο πρόβλημα αυτό καθαυτό.

Η ύπνωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική και ούτε μπορεί να έχει ο θεραπεύομενος απαιτήσεις αν δεν ακολουθεί τις συμβουλές του υπνοθεραπευτή. Η ύπνωση είναι ένας πολύ πιο άμεσος και γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων από ότι η ψυχοθεραπεία αλλά θέλει και αυτός επανάληψη. Οι εγκατεστημένες καταγραφές στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι σαν ένα λογισμικό που πρέπει ο θεραπευτής να διαγράψει και να ξαναγράψει νέες. Γι’ αυτό χρειάζεται ο συνδυασμός με ενεργειακή θεραπεία και ειδικές ασκήσεις διαλογισμού για τη διαγραφή και έπειτα επανάληψη του νέου προγράμματος μέχρι να εγκατασταθεί το νέο λογισμικό.

Γι΄αυτό και οι υπηρεσίες γίνονται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής zoom για μεγαλύτερη ευκολία όσον αφορά το θέμα του χρόνου.

Υπνοθεραπεία

60,00 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει

Εγγραφή Στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις