Διαδικτυακό Σεμινάριο Αυτογνωσίας & Υποκριτικής

Κατάσταση
Χωρίς Πρόσβαση
Αρχική Τιμή
180€
Τιμή
€135
Παρακολούθηση Τώρα

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ”

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένα σεμινάριο για την ανάγκη της καθαρότητας του μυαλού και της ψυχής του ανθρώπου και πως να τη διατηρούμε σε ισορροπία μέσα από τεχνικές μεγάλων δασκάλων από ολο τον κόσμο.

” ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ “

Γράφει η Βασιλεία Δημηνίδου:

“Πως λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά η υποκριτική. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μπει σε ένα ρόλο ανά πάσα στιγμή. Να ξεγελάσει το μυαλό του ζώντας μια κατάσταση που έχει επιλέξει ο ίδιος. Και έτσι να οδηγήσει και το συναίσθημα του. Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι απο μας αναγνωρίζουν τη δραματοθεραπεία σήμερα ως μέσω ψυχοθεραπείας. Από την άλλη πολλοί δυσκολεύονται να κοροιδέψουν το μυαλό τους. Το θέατρο αν και αποτελεί συνειδητή ψευδαίσθηση, τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για τους θεατές ως τελικοί αποδέκτες και κριτές του, εκλαμβάνεται ως αληθινό, μέσα σ’ ένα αμφίδρομο επικοινωνιακό παιχνίδι, μεταξύ πομπού και δέκτη κάτι που βοηθάει στην ανάταση της ψυχής εφόσον το υποσυνείδητο δεν μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το παραμύθι. Όμως δεν χρειάζεται να είσαι ηθοποιός για να το κάνεις. Σε όλη μας τη ζωή παίζουμε ρόλους. Απλά δεν έχουμε εκπαιδευτεί να παρατηρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αισθανόμαστε παγιδευμένοι σε ένα σώμα η μια κατάσταση και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Κάντε ένα πείραμα. Ένα πείραμα για να καταλάβετε ποσό άδικοι ήταν η γονείς μαζί σας. Άθελα τους βεβαία. Κλείστε τα ματιά και ξεχάστε τους. Έχετε έρθει σε αυτό τον κόσμο χωρίς γονείς, χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα, τίποτα. Μην τρομάζετε. Είστε ακόμα παιδί. Μικρό παιδί. Τα παιδιά δεν τρομάζουν. Έχετε δει κανένα να έχει αίσθηση κίνδυνου? Λοιπόν αφεθείτε. Δείτε τον εαυτό σας να έχει έρθει σε ένα κόσμο άγνωστο χωρίς να έχετε πάρει καμία πληροφορία για αυτόν. Πως αισθάνεσαι? Αν είστε φοβισμένος είστε εξαρτημένος ακόμα από τις φράσεις των γονιών σας. Σας ακολουθούν παντού ακόμα και μπορεί και για πάντα αν δεν αλλάξετε ταχτική. Αν αισθάνεστε αγαλλίαση είστε έτοιμοι να πλάσετε έναν νέο δικό σας κόσμο από την αρχή, όπως ακριβώς τον έχετε ονειρευτεί. Ξεκινήστε από αυτή την κατάσταση του εαυτού σας. Το νήπιο που δεν έχει γονείς και δασκάλους να του επιβάλουν την τάξη. Άκου τάξη! Ποιος ορίζει την τάξη?”

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να γίνουμε όλοι δάσκαλοι του εαυτού μας, ακολουθώντας τη σωστή διαδρομή για την γέννηση αλλά και την ανάλυση κάθε ρόλου (πλευρά του εαυτού μας) είτε πάνω στη σκηνή είτε κάτω απ’ αυτή ώστε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να αλλάξει να μοτίβα του υποσυνείδητου νου που μας εμποδίζουν να ζήσουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα αναζητήσουμε τους κώδικες επικοινωνίας που θα μας δώσουν την ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα νέο χαρακτήρα μέσα από την ανακάλυψη και τη χρήση διαφορετικών νευρώνων στον εγκέφαλο μας. Θα μάθουμε πως να δημιουργούμε ως ομάδα κι όχι ως μέλη μιας ομάδας ως αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερες σχέσεις συνεργασίας.

Για την ένωση αυτή θα εξασκηθούμε μέσα από τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, δυναμικός διαλογισμός του Osho, του Θεάτρου Νο, αλλά και ασκήσεις των μεθόδων panic k theta healing αλλά και αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής μεγάλων δασκάλων όπως ο Stanislavski k Στέλλα Άντλερ.

Με ασκήσεις συγκέντρωσης, μεγάλης έντασης και χαλάρωσης, ενα εφόδιο για ολόκληρη τη ζωή σου που θα σε φέρει πιο κοντά στο να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τα όρια του. Αυτό το σεμινάριο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες, μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας που αισθάνεται την ανάγκη να γνωρίσει τον εαυτό του και να αποκτήσει αυτοεκτίμηση και άλλο τρόπο ζωής. Θα παίξουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε και θα μιλήσουμε σε μια γλωσσά άγνωστη που θα μας φέρει πιο κοντά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΗΜΗΝΙΔΟΥ

Η Βασιλεία Δημηνίδου είναι ηθοποιός, βραβευμένη συγγραφέας και ενεργειακή θεραπεύτρια. Έχει φοιτήσει στην Δραματική σχολή “Αρχή” και “Ίασμος” Βασίλη Διαμαντόπουλου με υποτροφία και αποφοίτησε με πτυχίο από το υπουργείο πολιτισμού με άριστα. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην τέχνη της υποκριτικής όπως μέθοδο Stanislavski, ψυχολογικό δράμα (ψυχόδραμα), σωματικό θέατρο όπως και τεχνικές δυναμικού διαλογισμού OSHO, θεάτρου Νο, Theta Healing, Pranic Healing, Κλινική Ύπνωση.

Η Βασιλεία Δημηνίδου έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως το Β. Κατσικονούρη, το Μπάμπη Σπανό, το Γ. Φαλκώνη, τον Κ. Ανταλόπουλο κ.α. αλλά έχει παρουσιάσει και δικά της έργα από τα οποία ένα από αυτά έχει βραβευτεί και παρουσιαστεί στο Ι. Κακογιάννη. Γνωστή και απο το σεμινάριο της “ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ” που πραγματεύεται την υποκριτική μέσα από την αυτογνωσία.

Για πληροφορίες της διεξαγωγής του σεμιναρίου επικοινωνήστε με το vasiliakroasis@gmail.com

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο vasiliakroasis@gmail.com η στο 6972211180 και στο 2105320601

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ AKROASIS.GR

Τηλ.: 2105320601 & 6972211180

website | facebook Akroasis | facebook Akroasis Theatre & Bar

https://www.facebook.com/groups/Akroasisdream/

Συνέντευξη της ηθοποιού:

https://koitamagazine.gr/38836/vasileia-diminidoy-o-ithopoios-echei-tin-tolmi-kai-tin-areti-na-geytei-kai-pos-tha-itan-an/embed/#?secret=ZKZ43xg0Vu

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αυτογνωσίας & Υποκριτικής

Εγγραφή Στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις