Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο από ανάγκες που έχουμε δημιουργήσει εμείς για τον εαυτό μας και είναι εντελώς ψεύτικες. Όλα μας σχεδόν τα προβλήματα προέρχονται από αυτές και αν, αν τον δεις απλά από απόσταση, σαν απλός παρατηρητής θα καταλάβεις ότι έχεις δημιουργήσει μια φυλακή μόνος σου που δεν σου αρέσει για να ζεις. Αυτή η κατάσταση δε σου αφήνει το περιθώριο να πλησιάσεις το μέσα σου και να έρθεις σε επαφή με το συμπάν ώστε να ανακαλύψεις τι κρύβεται πίσω από αυτό. Και χάνεις άδικα τον χρόνο σου! Κι αν μιλήσουμε για δίκαιο και άδικο, θα πρέπει να σας αποκαλύψω τώρα ότι δεν υπάρχει αυτή η έννοια στο σύμπαν. Είναι δημιούργημα του ανθρώπου κι αυτό. Σε ένα τέλειο συμπάν δεν τίθεται θέμα δικαιοσύνης. Και οι άνθρωποι έχουμε την ευκαιρία να ζούμε μέσα σε αυτό και αντί να ευγνωμονούμε για αυτό το μολύνουμε. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο αν δεν αφήσει ο ίδιος να τον επηρεάσει. Αυτό είναι το λάθος που έχει φέρει την ανθρωπότητα σε αυτό το σημείο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχουν το πάνω χέρι στη σχέση με το μυαλό τους, και το αφήνουν να πλάθει ιστορίες ώστε να τους δημιουργεί ψεύτικα συναισθήματα απογοήτευσης και πίκρας. Κι υστέρα γίνονται δέσμιοι αυτών και αντί να τα διαχειρίζονται τους σέρνουν αυτά άσκοπα και χάνουν τη ζωή τους. Κι υστέρα ξανά έρχονται για να επαναλάβουν τα ιδιά λάθη έως όταν επιτέλους μάθουν ότι ο νομός είναι ένας. Ότι, ότι δεν γιατρεύεται επαναλαμβάνεται. Σε αυτό τον κόσμο το μόνο που πρέπει να κατανοήσει ο άνθρωπος είναι ένα πράγμα. Ο μόνος πραγματικός εχθρός της ανθρωπότητας είναι η βλακεία του ανθρώπου να εμπιστεύεται εκείνους που του λένε ότι είναι βλάκας .Σε έναν κόσμο φτιαγμένο χωρίς συμφέροντα ο πληθυσμός θα ήταν μοιρασμένος σε όλη την επιφάνεια της γης. Θα μπορούσε να ζει ο ένας διπλά στον άλλον και να έχουν όλοι ένα μεγάλο κήπο και όχι να ζει ο ένας πάνω στον άλλο. Σχεδόν όλα τα μέρη της γης θα μπορούσαν να κατοικηθούν. Τρανό παράδειγμα το Ντουμπαι, μια τεχνητή πόλη που χτίστηκε πάνω σε μια έρημο. Αρά τα χρήματα μπορούν να μετατρέψουν μια έρημο σε μια ολόκληρη πόλη. Συμπέρασμα. Το ανθρώπινο είδος δεν είναι ανεξάρτητο άλλα αυτό εξαρτώμενο.

Θα πάρω την παρακάτω παράγραφο από τον γλωσσολόγο Ν.Τσόμσκι για τον Κορονοιό για να συνεχίσω την αναφορά στον θέμα με τον ιό της εποχής μας. «Αυτή η μέθοδος καλείται «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.»

Δημιουργούν τον πανικό αφήνοντας να εξαπλωθεί ένας μεταδιδόμενος ιός, που πιθανόν ξεκίνησε από κάποιο πείραμα και ο για τον οποίο δεν υπάρχει καμία επίσημη μελέτη για τον κίνδυνο που διατρέχει πραγματικά για τον πληθυσμό, τον επεκτείνουν σε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας μετρώντας θανάτους με Κορονοιό (κοινή γρίπη) κι όχι από τον covid 19, και μετά σου στέλνουν το μήνυμα ότι ο ιός είναι η απόδειξη ότι ο άνθρωπος έχει χάσει το δρόμο του (πολιτισμός τεχνολογίας, απομόνωσης, αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς) προτρέποντας τον να κάτσει σπίτι για να σωθεί! Δηλαδή ορίζουν την συμπεριφορά σου από την μέρα που γεννιέσαι, έπειτα σου δημιουργούν τύψεις κι υστέρα σου δίνουν τη λύση για να διορθώσεις το κακό που έκανες. Σε ελέγχουν 100% μέσα από την ψευδαίσθηση της ελευθέριας που σου έχουν δημιουργήσει. Για παράδειγμα στις 27/03/2020 προβλήθηκε μια ταινία του 2011 στους δέχτες μας με θέμα ένα ιό που είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με αυτόν του κορονοιού και σε κάθε διάλλειμα για διαφημίσεις εμφανιζόταν μια καρτέλα με ένα μήνυμα που έγραφε τα εξής: «Η ταινία contagion που μεταδίδεται προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2011. Το σενάριο που είναι «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» αναφέρεται σε μια πανδημία που ξεκινάει από την Κίνα και γίνετε απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη μας. Η υπόθεση ολοκληρώνεται με ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ανθρωπότητα. Η ταινία μεταδίδεται απόψε μετά από ενδιαφέρον πολλών τηλεθεατών μέσα στις συνθήκες της πραγματικής πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας.» Το τέλος της ταινίας συνοδευόταν από ένα τρέιλερ που εξηγούσε το λόγο που έκανε την εμφάνιση του ο κορονοιός παγκοσμίως με ένα συγκινητικό μονόλογο και εικόνες καταστροφής του πλανήτη που προκλήθηκαν από το ανθρώπινο χέρι! Ναι είναι ατομική υπόθεση και ευθύνη ο τρόπος που επιλεγεί να συμπεριφέρεται κανείς στο περιβάλλον που ζει αλλά υπάρχει κι ο συντελεστής της καθοδηγούμενης υποσυνείδητης συμπεριφοράς μας. Μια αλήθεια που αποδεικνύει το ψέμα είναι ότι σε κλείνουν σπίτι για 2 μήνες ενώ στην πραγματικότητα για να εξαλείψεις ένα τέτοιο φαινόμενο χρειάζεται 18 μήνες καραντίνας. Αλλιώς η εξάπλωση του είναι αναπόφευκτη. Πως θα σε πείσουν όμως ότι κινδυνεύεις, για να δεχτείς αναντίρρητα μετά ότι θέλουν να σου περάσουν ως μέτρα προστασίας για το καλό σου? Σκέψου ότι από όλη αυτή την ιστορία έχουν βγάλει εκατομμύρια τα κράτη μόνο από τις κλήσεις που κόβουν στον κόσμο για την παράνομη μετακίνηση του. Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά? Αρα το θέμα είναι καθαρά οικονομικής φύσεως. Αλλά πως αλλιώς θα δοκίμαζαν και την ανοχή σου ? Πως θα σου δημιουργούσαν το αίσθημα της ασφάλειας ώστε να τους εμπιστευτείς και να μπορούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις σου? Να νομίζεις ότι εσύ επιλέγεις αυτό που πέρασαν στο υποσυνείδητο σου ότι είναι η λύση στο πρόβλημα?

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα? Να κάνουν τον λαό να παρακαλάει το κράτος να τους σώσει!

Με ένα εμβόλιο η ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξει. Μα η φύση του ανθρώπου είναι να επιβιώνει στη γη, έχει περάσει αρρώστιες, φτώχεια, πολέμους και επιβιώνει μένοντας πιστός στη φύση του. Και η φύση του ανθρώπου είναι ο κύκλος της ζωής, ο άνθρωπος θα γίνει λίπασμα για το δέντρο που θα του χαρίσει αύριο τη ζωή. Όταν ένα κράτος όμως μπορεί να παράγει τα πάντα και επιλέγει να εξαρτάται από τα ξένα κράτη αφήνοντας τους παραγωγούς του να πέφτουν από τα μπαλκόνια δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση…

Και μια ακόμα πληροφορία που αποδεικνύει πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους. 11 εκατομμύρια ευρώ στοίχησε η διαφημιστική καμπανιά για να μείνουμε σπίτι μόνο στην Ελλάδα και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε ενώ το σύστημα υγείας στη χώρα μας έχει 6.500 λιγότερους γιατρούς και φυσικά σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία κλ. Και τα σημαντικότερα μετρά που πήρε το κράτος μας για τον κορονοιό εν όσο είμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτι είναι οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έως και 50% προκαταβολικά!

Όσο για τα σενάρια συνομωσίας ? Λέγονται πολλά άλλα ποιος δίνει σημασία σε τέτοια πράγματα όταν ο καθείς λέει τα δικά του? Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν από την αρχή σκοπό να μας αποβλακώσουν. Και το κατάφεραν. Ένας στους δυο ανθρώπους παγκοσμίως μόνο διαβάζει. Ο άλλος δεν ανοίγει βιβλίο ποτέ. Χάνετε στην παραπληροφόρηση των κινητών και των κομπιούτερ. Και το χειρότερο. Ούτε καν σε αυτήν. Είναι η εποχή της εικόνας. Το ίντερνετ σου υπόσχεται ότι μπορείς να ζεις μόνο κοιτάζοντας εικόνες μέσα από μια οθόνη. Σε προτρέπει να μην πας πουθενά. Γιατί να κουράζεσαι να τρέχεις με βαλίτσες για να δεις από κοντά τον κόσμο? Γιατί να βγεις από το σπίτι αφού μπορείς να δουλέψεις κι από το σπίτι? Γιατί να κάνεις οικογένεια σε μια τέτοια διχασμένη και προβληματική κοινωνία? Έτσι κι αλλιώς περνάς και μόνος σου καλά. Μπορείς μέσω της τεχνολογίας να απολαμβάνεις κάθε φαντασίωση σου με παρέα με το λάπτοπ σου. Ξέχασαν οι άνθρωποι την αγκαλιά, το άγγιγμα, ξέχασαν πως είναι να αγαπάς… Κι η φύση του ανθρώπου είναι η φύση γύρω του.

Γι’ αυτό κι αυτή τώρα σε απαρνιέται όπως της έκανες κι εσύ.

Share on

Άρθρα

Εγγραφή Στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις