ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

50728526_2017540068328229_5812017480876425216_o (2)
1 Comment

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ”

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένα σεμινάριο για την ανάγκη της καθαρότητας του μυαλού και της ψυχής του ανθρώπου και πως να τη διατηρούμε σε ισορροπία μέσα από τεχνικές μεγάλων δασκάλων από ολο τον κόσμο. Για όσους που ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους καλλιτεχνικά και σε όσους αισθάνονται την ανάγκη για δημιουργία πάνω στη σκηνή αλλά και κάτω απ’ τη σκηνή.

” ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ “

Γράφει η Βασιλεία Δημηνίδου:

“Πως λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά η υποκριτική. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μπει σε ένα ρόλο ανά πάσα στιγμή. Να ξεγελάσει το μυαλό του ζώντας μια κατάσταση που έχει επιλέξει ο ίδιος. Και έτσι να οδηγήσει και το συναίσθημα του. Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι απο μας αναγνωρίζουν τη δραματοθεραπεία σήμερα ως μέσω ψυχοθεραπείας. Από την άλλη ο λόγος που πολλοί δεν εκπαιδεύονται στη δραματοθεραπεία είναι γιατί δυσκολεύονται να κοροιδέψουν το μυαλό τους. Το θέατρο αν και αποτελεί συνειδητή ψευδαίσθηση, τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για τους θεατές ως τελικοί αποδέκτες και κριτές του, εκλαμβάνεται ως αληθινό, μέσα σ’ ένα αμφίδρομο επικοινωνιακό παιχνίδι, μεταξύ πομπού και δέκτη κάτι που βοηθάει στην ανάταση της ψυχής εφόσον το υποσυνείδητο δεν μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το παραμύθι. Όμως δεν χρειάζεται να είσαι ηθοποιός για να το κάνεις. Σε όλη μας τη ζωή παίζουμε ρόλους. Απλά δεν έχουμε εκπαιδευτεί να παρατηρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αισθανόμαστε παγιδευμένοι σε ένα σώμα η μια κατάσταση και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Κάντε ένα πείραμα. Ένα πείραμα για να καταλάβετε ποσό άδικοι ήταν η γονείς μαζί σας. Άθελα τους βεβαία. Κλείστε τα ματιά και ξεχάστε τους. Έχετε έρθει σε αυτό τον κόσμο χωρίς γονείς, χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα, τίποτα. Μην τρομάζετε. Είστε ακόμα παιδί. Μικρό παιδί. Τα παιδιά δεν τρομάζουν. Έχετε δει κανένα να έχει αίσθηση κίνδυνου? Λοιπόν αφεθείτε. Δείτε τον εαυτό σας να έχει έρθει σε ένα κόσμο άγνωστο χωρίς να έχετε πάρει καμία πληροφορία για αυτόν. Πως αισθάνεσαι? Αν είστε φοβισμένος είστε εξαρτημένος ακόμα από τις φράσεις των γονιών σας. Σας ακολουθούν παντού ακόμα και μπορεί και για πάντα αν δεν αλλάξετε ταχτική. Αν αισθάνεστε αγαλλίαση είστε έτοιμοι να πλάσετε έναν νέο δικό σας κόσμο από την αρχή, όπως ακριβώς τον έχετε ονειρευτεί. Ξεκινήστε από αυτή την κατάσταση του εαυτού σας. Το νήπιο που δεν έχει γονείς και δασκάλους να του επιβάλουν την τάξη. Άκου τάξη! Ποιος ορίζει την τάξη?”

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να γίνουμε όλοι δάσκαλοι του εαυτού μας, να ανοίξει το μέσα μας και να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή για την γέννηση αλλά και την ανάλυση του κάθε ρόλου είτε πάνω στη σκηνή είτε κάτω απ’ αυτή. Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα αναζητήσουμε τους κώδικες επικοινωνίας που θα μας δώσουν την ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα νέο χαρακτήρα μέσα από την ανακάλυψη και τη χρήση διαφορετικών νευρώνων στον εγκέφαλο μας. Θα μάθουμε πως να δημιουργούμε ως ομάδα κι όχι ως μέλη μιας ομάδας. Για την ένωση αυτή θα εξασκηθούμε μέσα από τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, δυναμικός διαλογισμός του Osho, του Θεάτρου Νο, αλλά και ασκήσεις συγγραφής , σκηνοθεσίας αλλά και αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής μεγάλων δασκάλων όπως ο Stanislavski k Στέλλα Άντλερ.

Με ασκήσεις συγκέντρωσης, μεγάλης έντασης και χαλάρωσης, ενα εφόδιο για ολόκληρη τη ζωή του καλλιτέχνη και όχι μόνο που θα τον φέρει πιο κοντά στο να γνωρίσει τον εαυτό του και τα όρια του. Αυτό το σεμινάριο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες, μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας που αισθάνεται την ανάγκη να γνωρίσει τον εαυτό του. Θα παίξουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε και θα μιλήσουμε σε μια γλωσσά άγνωστη που θα μας φέρει πιο κοντά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΗΜΗΝΙΔΟΥ

Η Βασιλεία Δημηνίδου, είναι βραβευμένη ηθοποιός, συγγραφέας θεατρικών έργων και σεναριογράφος. Έχει το Akroasis.gr, μια πλατφόρμα για την ανάδειξη καλλιτεχνών που ασχολείται με casting και προώθηση παραστάσεων και το ομώνυμο Akroasis Theatre & Αrt Bar που λειτουργεί και σαν εργαστήρι όπου παραδίδονται μαθήματα υποκριτικής, διαλογισμού και αυτογνωσίας. Έχει σπουδάσει στην Δραματική σχολή “Αρχή” και “Ίασμος” Βασίλη Διαμαντόπουλου με υποτροφία και αποφοίτησε με πτυχίο απο το υπουργείο πολιτισμού με άριστα. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην τέχνη της υποκριτικής όπως και μεταφυσικής, μέθοδο Stanislavski, ψυχολογικό δράμα (ψυχόδραμα), σωματικό θέατρο όπως και τεχνικές δυναμικού διαλογισμού OSHO, θεάτρου Νο, Theta Healing, Κλινική Ύπνωση, Υπνοθεραπεία κ.α. Η Βασιλεία Δημηνίδου έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως το Β. Κατσικονούρη, το Μπάμπη Σπανό, το Γ. Φαλκώνη, τον Κ. Ανταλόπουλο κ.α. αλλά έχει παρουσιάσει και δικά της έργα από τα οποία ένα από αυτά έχει βραβευτεί και παρουσιαστεί στο Ι. Κακογιάννη όπως ¨ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ¨ / MARILYN MONROE: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ¨/ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Κ.Α. Γνωστή και απο το σεμινάριο της “ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ” που πραγματεύεται την υποκριτική μέσα απο την αυτογνωσία.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν ΔΩΡΟ το βιβλίο “Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ”. Η ανθρωπότητα μέσα απο τα μάτια του Θε(άτρ)0υ, της Β. Δημηνίδου.

Κύκλος σεμιναρίου 9 συναντήσεις

Από Δευτέρα 28/02/22 έως Δευτέρα 02/05/22 για 3 ώρες (5:30 -8:30)

Έναρξη 28/02 και ώρα 5:30 μ.μ. ημέρα γνωριμίας και ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο χώρο του SHEN DAO, Αλέξη Παυλή 29, Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου)

Κόστος: 190 ευρώ (από 240) με δήλωση συμμετοχής μέχρι 15 Φλεβάρη και 180 ευρώ για άνεργους και φοιτητές δραματικών σχολών με κάρτα.

Η τιμή αυτή είναι με έκπτωση γιατί έχει αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τις δυσκολίες της εποχής από την αρχική.

Η είσοδος γίνετε και με rapid test εκτός από πιστοποιητικό εμβολίου και νόσησης.

Δίνετε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Επιπλέον θα δοθεί μια υποτροφία όπως σε όλα τα σεμινάρια που διοργανώνει το Akroasis μετά από ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Δηλώσεις συμμετοχής για το τμήμα που σας ενδιαφέρει στο vasiliakroasis@gmail.com η στο 6972211180 και στο 2105320601

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ AKROASIS.GR

SHEN DAO Αλέξη Παυλή 29 Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Τηλ.: 2105320601 & 6972211180

website | facebook Akroasis | facebook Akroasis Theatre & Bar

https://www.facebook.com/groups/Akroasisdream/

Συνέντευξη της ηθοποιού:

 

 

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 4.3 / 5. Αριθμός ψηφοφορίας: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.