ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

50728526_2017540068328229_5812017480876425216_o (2)
0

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ”

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένα σεμινάριο για την ανάγκη της καθαρότητας του μυαλού και της ψυχής του ανθρώπου και πως να τη διατηρούμε σε ισορροπία μέσα από τεχνικές μεγάλων δασκάλων από ολο τον κόσμο. Για όσους που ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους καλλιτεχνικά και σε όσους αισθάνονται την ανάγκη για δημιουργία πάνω στη σκηνή αλλά και κάτω απ’ τη σκηνή.

” ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ “

Γράφει η Βασιλεία Δημηνίδου:

“Κάντε ένα πείραμα. Ένα πείραμα για να καταλάβετε ποσό άδικοι ήταν η γονείς μαζί σας. Άθελα τους βεβαία. Κλείστε τα ματιά και ξεχάστε τους. Έχετε έρθει σε αυτό τον κόσμο χωρίς γονείς, χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα, τίποτα. Μην τρομάζετε. Είστε ακόμα παιδί. Μικρό παιδί. Τα παιδιά δεν τρομάζουν. Έχετε δει κανένα να έχει αίσθηση κίνδυνου? Λοιπόν αφεθείτε. Δείτε τον εαυτό σας να έχει έρθει σε ένα κόσμο άγνωστο χωρίς να έχετε πάρει καμία πληροφορία για αυτόν. Πως αισθάνεσαι? Αν είστε φοβισμένος είστε εξαρτημένος ακόμα από τις φράσεις των γονιών σας. Σας ακολουθούν παντού ακόμα και μπορεί και για πάντα αν δεν αλλάξετε ταχτική. Αν αισθάνεστε αγαλλίαση είστε έτοιμοι να πλάσετε έναν νέο δικό σας κόσμο από την αρχή, όπως ακριβώς τον έχετε ονειρευτεί. Ξεκινήστε από αυτή την κατάσταση του εαυτού σας. Το νήπιο που δεν έχει γονείς και δασκάλους να του επιβάλουν την τάξη. Άκου τάξη! Ποιος ορίζει την τάξη?”

Το θέατρο αν και αποτελεί συνειδητή ψευδαίσθηση, τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για τους θεατές ως τελικοί αποδέκτες και κριτές του, εκλαμβάνεται ως αληθινό, μέσα σ’ ένα  αμφίδρομο επικοινωνιακό παιχνίδι, μεταξύ πομπού και δέκτη κάτι που βοηθάει στην ανάταση της ψυχής εφόσον το υποσυνείδητο δεν μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το παραμύθι.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να γίνουμε όλοι δάσκαλοι του εαυτού μας, να ανοίξει το μέσα μας και να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή για την γέννηση αλλά και την ανάλυση του κάθε ρόλου είτε πάνω στο χαρτί είτε στη σκηνή. Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα αναζητήσουμε τους κώδικες επικοινωνίας πάνω και κάτω από τη σκηνή που θα μας δώσουν την ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα νέο χαρακτήρα μέσα από τη διαδρομή διαφορετικών νευρώνων στον εγκέφαλο μας.  Θα μάθουμε πως να δημιουργούμε ως ομάδα κι όχι ως μέλη μιας ομάδας. Για την ένωση αυτή θα εξασκηθούμε μέσα από τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, δυναμικός  διαλογισμός του Osho, του Θεάτρου Νο, αλλά και ασκήσεις συγγραφής , σκηνοθεσίας αλλά και αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής μεγάλων δασκάλων όπως ο Stanislavski k Στέλλα Άντλερ.

Με ασκήσεις συγκέντρωσης, μεγάλης έντασης και χαλάρωσης, ενα εφόδιο για ολόκληρη τη ζωή του καλλιτέχνη που θα τον φέρει πιο κοντά στο να γνωρίσει τον εαυτό του και τα όρια του. Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε καλλιτέχνες, αλλά μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας τους τρείς πρώτους μήνες για την ηρεμία της ψυχής του κι έπειτα να περάσει απο εξετάσεις αν θέλει να συνεχίσει για να μπει στην ομάδα. Θα παίξουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε και θα μιλήσουμε σε μια γλωσσά άγνωστη που θα μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΗΜΗΝΙΔΟΥ

Η Βασιλεία Δημηνίδου, είναι βραβευμένη ηθοποιός, συγγραφέας θεατρικών έργων και σεναριογράφος. Έχει το Akroasis.gr, μια πλατφόρμα για την ανάδειξη καλλιτεχνών που ασχολείται με casting και προώθηση παραστάσεων και το ομώνυμο Akroasis Theatre & Αrt Bar που λειτουργεί και σαν εργαστήρι όπου παραδίδονται μαθήματα υποκριτικής, διαλογισμού και αυτογνωσίας. Έχει σπουδάσει στην Δραματική σχολή “Αρχή” και “Ίασμος” Βασίλη Διαμαντόπουλου με υποτροφία και αποφοίτησε με πτυχίο απο το υπουργείο πολιτισμού με άριστα. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην τέχνη της υποκριτικής όπως και  μεταφυσικής, μέθοδο Stanislavski, ψυχολογικό δράμα (ψυχόδραμα), σωματικό θέατρο όπως και τεχνικές δυναμικού διαλογισμού OSHO, θεάτρου Νο, Theta Healing, Κλινική Ύπνωση, Υπνοθεραπεία κ.α. Η Βασιλεία Δημηνίδου έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως το Β. Κατσικονούρη, το Μπάμπη Σπανό, το Γ. Φαλκώνη, τον Κ. Ανταλόπουλο κ.α. αλλά έχει παρουσιάσει και δικά της έργα από τα οποία ένα από αυτά έχει βραβευτεί και  παρουσιαστεί στο Ι. Κακογιάννη όπως ¨ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ¨ / MARILYN MONROE: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ¨/ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Κ.Α. Γνωστή και απο το σεμινάριο της “ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ” που πραγματεύεται την υποκριτική μέσα απο την αυτογνωσία.

Κύκλος σεμιναρίου 6 μήνες.  Μια φορά την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη για 2,5 ώρες  (6:00 -8:30)

Έναρξη Τετάρτη 2 και 4 Νοέμβρη και ώρα 6:00 μ.μ. ημέρα γνωριμίας και ΕΓΓΡΑΦΗΣ

2 -4 Νοέμβρη 20  –   26- 28 Απριλίου 2021 

Κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη στις 6:00 μ.μ. στο θεατρικό χώρο Akroasis

Κόστος:  50 ευρώ το μήνα και 40 ευρώ για άνεργους  και φοιτητές δραματικών σχολών με κάρτα.

Κύκλος σεμιναρίου 6 μήνες.

Η τιμή έχει αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τις δυσκολίες της εποχής με έκπτωση 20% από την αρχική.

Δίνετε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Επιπλέον θα δοθεί μια υποτροφία όπως σε όλα τα σεμινάρια που διοργανώνει το Akroasis μετά από ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Για οτιδήποτε άλλο στείλτε μας το αίτημα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε.

Δηλώσεις συμμετοχής για το τμήμα που σας ενδιαφέρει στο [email protected] η στο 6972211180 και στο 2105320601

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Κυψέλης 15, Αθήνα (Σταθμός ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Τηλ.: 2105320601 & 6972211180

website | facebook Akroasis | facebook Akroasis Theatre & Bar

https://www.facebook.com/groups/Akroasisdream/

Συνέντευξη της ηθοποιού:

 

 

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 4.3 / 5. Αριθμός ψηφοφορίας: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.